Tilbud i ugen: Mindst 25% rabat på alt* >

Fortroligheds- og cookieerklæring

Når du ser på vores hjemmeside og køber fra den, betror du os dine persondata. Vi tager derfor vores ansvar meget alvorligt og søger så vidt muligt at beskytte dine data.

I denne fortroligheds- og cookieerklæring forklarer vi så tydeligt som muligt, hvordan vi bestræber os på at beskytte dit privatliv, når dine data behandles, og om de valg du selv kan træffe på det punkt

 

Indholdsfortegnelse

Hvem har ansvaret for at behandle mine persondata?

Hvad betyder det for mig?

Hvilke valgmuligheder har jeg?

Så hvad ER persondata helt nøjagtigt?

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvordan kan mine data blive behandlet til marketingsformål?

Hvad er det juridiske grundlag for behandlingen af mine data?

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvor længe gemmes mine data?

Hvor gemmes mine data?

Hvordan beskyttes mine data?

Hvilke rettigheder har jeg vedrørende mine persondata?

Dækker denne fortroligheds- og cookieerklæring også andre websteder?

Kan denne fortroligheds- og cookieerklæring ændres?

Hvem kan jeg kontakte med eventuelle spørgsmål?

Cookies

 

Hvem har ansvaret for at behandle mine persondata?

Vi er Lamp en Licht Online B.V. (herefter kaldet ‘Lampeoglys’), med adressen: Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Holland.

Det er os, der er ansvarlige for at stille webstedet lampeoglys.dk til din rådighed, og for den dertil knyttede behandling af persondata.

Hvad betyder det for mig?

Vi overholder den gældende privatlivslovgivning i al vores databehandling. Det betyder bl.a. følgende:

  • Vi forklarer tydeligt de formål, hvortil vi behandler persondata. Det gøres f.eks. via denne fortroligheds- og cookieerklæring 
  • Vi gemmer så få persondata som muligt, og vi behandler så vidt muligt kun de oplysninger, vi skal bruge for at levere den tjeneste, du ønsker at købe 
  • Vi beder udtrykkeligt om din tilladelse til at behandle dine persondata, hvis dit samtykke er påkrævet, eller hvis vi mener, det er passende – eksempelvis ved at tilbyde forskellige valgmuligheder eller indstillinger 
  • Vi træffer sikkerhedsforholdsregler, så vi kan beskytte dine persondata. De samme forpligtelser pålægges ligeledes de parter, der behandler persondata på vores vegne 
  • Vi respekterer dine rettigheder, såsom retten til dataindsigt, rettelse eller sletning efter din anmodning

 

Hvilke valgmuligheder har jeg?

For at du kan tage ansvar for dit eget privatliv, spørger vi, om du vil tillade os at behandle flere eller foretrækker færre informationer vedrørende dit samspil med vores websted. Du kan altid selv vælge den rette indstilling.

Ønsker du, at vi så vidt muligt skal tilpasse vores særtilbud, annoncer og tjenester i forhold til dine interesser, præferencer og krav, kan du give os lov til at behandle dine data til det formål. På den måde kan vi bedre hjælpe dig, på samme måde som en butiksejer, der kender dig godt som kunde, bedre kan hjælpe dig med at finde liget netop det, du har brug for. Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker det, kan du også vælge kun at give os lov til at behandle de strengt nødvendige data.

 

Så hvad ER persondata helt nøjagtigt?

Ved persondata forstås alle data, der siger noget om, hvem du er, hvad du gør eller har gjort. Det omfatter f.eks. dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse. Persondata er også unikke numre eller kendetegn, der gør det muligt at genkende dig, såsom dit kundenummer, din IP-adresse eller dit cookie-ID. De kaldes også pseudonyme persondata, fordi nummeret eller kendetegnet kan betragtes som et pseudonym (“pseudo-navn”). Din ordrehistorik og din adfærd i browseren, mens du er på vores hjemmeside, er også persondata, hvis de kan henføres til dig som person.

For at beskytte dit privatliv kan vi f.eks. også (delvist) anonymisere din adfærd i browseren, ved at fjerne alle data, der kan identificere dig. Hvis det (næsten) er umuligt at afgøre, hvem oplysningerne handler om, er der ikke (længere) tale om persondata. Hvis vi f.eks. kun tæller, hvor mange gange der klikkes på et bestemt link eller en bestemt side, men ikke lagrer, hvem der har klikket på linket eller siden (f.eks. ved ikke at gemme IP-adressen eller andre kendetegn, der kan henføres til dig), er der tale om anonyme data og dermed ikke persondata.

 

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvilke af dine persondata vi behandler og til hvilke formål afgøres først og fremmest ud fra dine indstillinger, valg og handlinger på vores websted. Her følger en liste med beskrivelser af den type personaldata, vi må behandle i forhold til en given handling eller aktivitet. 

Besøg vores websted

Hvis du besøger vores hjemmeside, er vi under alle omstændigheder nødt til at behandle f.eks. din IP-adresse. Din IP-adresse er et unikt nummer, som du får tildelt af din internetudbyder. Det er ikke muligt at vise den webside, du har anmodet om, uden at behandle din IP-adresse.

Vi bruger desuden cookies og tilsvarende teknikker til at sikre, at webstedet er brugervenligt. Cookies er små filer, som din webbrowser gemmer på din enhed, og vores systemer kan læse og redigere dem (om nødvendigt). Vi bruger f.eks. en cookie, der gemmer indholdet af din indkøbsvogn, mens du færdes på webstedet. Vi bruger også en strengt nødvendig cookie (dvs. en cookie, der er nødvendig, så webstedet kan fungere) til at gemme dine indstillinger for de formål, hvortil du har givet os lov til at anvende cookies og lignende teknikker. Webstedets chat-funktion er aktiveret via en funktionscookie. Ud over cookies kan vi benytte andre teknikker, så vi kan gemme bestemte data på din enhed eller hente bestemte data fra den. Vi kan f.eks. bruge dine browserindstillinger til at genkende din enhed og derved gemme eller læse dine præferencer.

For at vi kan finde frem til og løse tekniske problemer og sikkerhedshændelser, gemmer vores webserver logfiler, der viser hver gang en side besøges på vores websted. Hvis du ikke har angivet, at du er imod, at vi indsamler statistiske data, kan vi også bruge disse logfiler til formålet.

I menuen Indstillingerne kan du selv aktivere eller deaktivere cookies og databehandlinger, der ikke er strengt nødvendige for hjemmesidens funktion, men som kan være nyttige til relaterede formål, såsom indsamling at statistiske data, lagring af dine præferencer og personalisering af tilbud og reklamer.

Afgivelse af en ordre

Når du afgiver en ordre, skal vi bruge data såsom:

  • Dine betalingsoplysninger, så vi kan vide, om du har betalt for ordren
  • Dine kontaktoplysninger, så vi kan sende dig opdateringer om behandlingen af din ordre
  • Dit navn og adresse, så vi kan levere din ordre.

Når du afgiver en ordre, kan du blokere for, at vi må sende dig særtilbud eller oplysninger om tilsvarende produkter eller tjenester som dem, du har købt. Benytter du ikke muligheden til at fravælge, kan vi sende dig e-mail for at holde dig informeret om tilbud, vi mener kan interessere dig, vurderet ud fra de ting, du tidligere har købt hos os. 

Oprettelse af en konto

For at gøre brugen af vores websted nemmere, tilbyder vi, at du kan oprette en konto hos os. Hvis du gør det, behøver du ikke indtaste alle dine oplysninger igen, når du næste gang bestiller noget. Hvis du vil oprette en konto, skal du ud over oplysningerne vedrørende din ordre indtaste en adgangskode, som vi gemmer på en sikker måde (læs afsnittet 'Sikkerhed' nedenfor).

Kommunikation

Du kan kommunikere med os på forskellige måder, f.eks. via chat, e-mail og telefon. Vi behandler kommunikationen, så vi bedre kan besvare spørgsmål eller anmodninger.

Tilmelding til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig vores e-mail med særtilbud, selv uden at bestille noget hos os. Giver du os din e-mailadresse, kan vi bruge den til at sende dig særtilbud. Du kan altid afmelde dig som det forklares i mailene.

Deltagelse i markedsanalyser, give tilbagemeldinger

Vi gør vores bedste, så vores tjenester bliver så brugervenlige og værdifulde for dig som muligt. Vi kan bede dig om at hjælpe os med det – f.eks. ved helt uforpligtende at deltage i markedsundersøgelser. Vi kan eksempelvis spørge dig, hvor tilfreds du er med den eller de tjenester, vi har leveret, og hvor sandsynligt det er, at du vil anbefale os til andre (NPS, dvs. net promotor score). Det er helt op til dig, om du ønsker at deltage i en sådan markedsundersøgelse eller ej. Dine meninger eller tilbagemeldinger deles ikke med andre.

Deling af foto på sociale medier via #jalampeoglysdk hashtag

Du kan dele billeder med os, der viser stemningsfuld belysning i dit hjem, ved at bruge hashtagget #jalampeoglysdk. Læs om de krav, dine billeder skal indfri her.

 

Hvordan kan mine data blive behandlet til marketingsformål?

Marketingcookies og lignende teknikker

Hvis du vælger at give samtykke til marketingcookies og lignende databehandling, kan vores marketingpartnere behandle dit samspil med vores hjemmeside og kombinere dem med dit samspil med andre hjemmesider, hvor de er aktive, og hvor du også har givet samtykke til databehandling. De kan bruge de opnåede oplysninger til at skønne sig frem til de ønsker og præferencer, du måtte have. Disse formodninger kan derefter bruges til at beslutte hvilke specialtilbud og annoncer, der sandsynligvis interesserer dig mest.

Alt efter den anvendte type marketingsstrategi, som kan ændres fra tid til anden, kan vi definere persongrupper som ’publikum’ eller ’segmenter’ med bestemte fælles kendetegn eller handlemåder, som vi derfor gerne vil vise vores annoncer mere eller mindre ofte. Eftersom vi kan spore, om folk afgiver en ordre efter at have set en bestemt annonce, kan vi vurdere effektiviteten af vores marketingkampagner.

Websteder og tjenester, der viser vores annoncer eller andre annoncørers annoncer (f.eks. din foretrukne nyhedsside) ved hjælp af marketingcookies eller lignende teknikker, bruger ofte automatiske systemer, så annoncører kan byde med bestemte beløb for at vise en annonce. Den annonce, du ser, er den, der fik det højeste bud på lige netop det tidspunkt, fordi det forventes, at det er det produkt eller den tjeneste, der bedst matcher dine interesser og behov. Det antages, det vil gøre det mere sandsynligt, at du køber produktet eller tjenesten. Da vi selv er annoncører, kan vi også benytte denne type tjenester, så vi kan præsentere dig for de særtilbud og reklamer, vi håber vil interessere dig mest.

Det er vigtigt, at du er klar over, der er mange faktorer, som afgør, hvilken reklame du ser – og hvor. Din adfærd på vores websted, og om du tillader os at bruge marketingcookies og behandle dine data, kan være én faktor, der afgør dette, men ofte er det ikke afgørende.

Vi kan også anvende marketingcookies til så vidt at tilpasse vores eget websteds indhold til dine præferencer.

For at beskytte dit privatliv får vores marketingpartnere ikke dit navn. Din browseradfærd er knyttet til et pseudonymt tal (cookie- eller bruger-ID), som vores marketingpartnere generelt ikke kan spore tilbage til din faktiske identitet.

Længere nede i denne fortrolighedserklæring kan du se en liste over de cookies og udbydere, vi kan bruge, efter kategori, som du kan give os dit samtykke til.

Google Kundematch

Hvis du giver os tilladelse til at bruge marketingcookies og databehandling, kan vi også gøre brug af Google Kundematch. Ved hjælp af denne Google-tjeneste forsøger vi at vise personer, der allerede har købt noget hos os én gang, så relevante og interessante annoncer som muligt, så længe de er logget ind på Google. I praksis foregår det nogenlunde på følgende måde.

Hvis du f.eks. har købt noget hos os inden for de seneste 30 dage (eller en anden periode), forsøger vi at sikre, at du ikke ser flere annoncer for præcis det samme produkt i et stykke tid, fordi du allerede har købt det. Når det drejer sig om produkter, du faktisk ofte har genbestilt hos os, kan det være anderledes. Ud fra dine gentagne køb kan vi udlede, at du regelmæssigt har brug for samme produkt. Når det for eksempel drejer sig om LED-lamper, kan vi vurdere, at du måske har brug for flere af dem eller du med jævne mellemrum ønsker at købe de samme eller lignende produkter. Derudover ved vi, at nogle af vores produkter passer rigtig godt sammen med andre. F.eks. belysning til din stue og dit køkken i samme stil. Hvis du har købt noget, som efter vores opfattelse passer godt sammen med et andet produkt, kan vi sørge for, at du får vist annoncer for sådanne matchende produkter.

I den forbindelse er det vigtigt at bemærke, at dette ikke betyder, at vores medarbejdere hele tiden skal overvåge alle dine køb manuelt. Vi bruger Google Kundematch til at automatisere denne proces, samtidig med at vi beskytter dit privatliv så meget som muligt. Teknisk set foregår det på følgende måde.

Vi behandler den e-mailadresse, du brugte til at afgive en ordre på vores hjemmeside (og muligvis nogle andre data, du har indtastet, f.eks. dit telefonnummer) til en “hash” (en lang streng af data, som er genereret af en algoritme). Derefter videregiver vi denne hash til Google, som ved hjælp af samme algoritme også har lavet hasher af e-mailadresser på deres brugere (og muligvis nogle yderligere data såsom telefonnumre). Hvis du har en Google-konto, hvor du har brugt den samme e-mailadresse som du brugte ved afgivelse af en ordre hos os, genkender Google hashen. At bruge hasher er en form for pseudonymisering, som er anerkendt i GDPR og andre gældende love om privatlivets fred som en vigtig teknik til at beskytte dit privatliv.

Så længe du er logget ind på din Google-konto, kan Google tage hensyn til de indstillinger, vi har foretaget i Googles reklametjenester for at vise dig de mest relevante annoncer. Også her gælder, at vores indstillinger ikke er de eneste faktorer, Google tager i betragtning for at afgøre, hvilke annoncer du får vist på Google-tjenesterne og på hjemmesider eller apps, der stiller plads til rådighed for reklamer fra eller gennem Google. Hvis du ikke giver os dit samtykke til at bruge marketingcookies eller lignende teknikker, finder den behandling for Google Kundematch, som er beskrevet ovenfor, ikke sted.

I din Google-konto kan du også vælge, om du ønsker, at annoncer på Google-tjenesterne skal skræddersys til din online-søgning og klikadfærd. Det seneste link, som vi kender til i den forbindelse, er: https://adssettings.google.com.

Google Udvidede Konverteringer

En anden tjeneste, der aktiveres, når du giver dit samtykke til marketingcookies og lignende databehandling, er Google Udvidede Konverteringer (Google Enhanced Conversions). Denne tjeneste har til formål bedre at måle, hvor effektive de annoncer, vi lader Google vise, er. Hvis du, efter at du har set en annonce, gør noget, der er på linje med annoncens formål, kaldes det “konvertering”. Normalt er det et køb, men det kan også være noget andet, som f.eks. en tilmelding til et nyhedsbrev. Udfordringen i den forbindelse er at måle så nøjagtigt som muligt, hvor effektiv annoncen var, samtidig med at dit privatliv beskyttes så godt som muligt.

Google Udvidede Konverteringer hjælper med dette på en måde, der en smule ligner processen ved Kundematch. Her laver vi nemlig på tidspunktet for “konverteringen” (normalt et køb) også en hash af din e-mailadresse (og muligvis andre data, du har indtastet, såsom dit telefonnummer) som vi videresender til Google. Derefter kontrollerer Google, om denne hash matcher nogen af de hasher, de selv har oprettet ud fra e-mailadresser, telefonnumre og lignende data i deres egen kundedatabase. Hvis du har været logget ind på din Google-konto, da du så vores annonce, kan hashen bruges til at kontrollere, hvor lang tid der gik mellem købet (eller anden konvertering) og det tidspunkt, du så annoncen, og dermed kan det afgøres, hvor sandsynligt det er, at annoncen var effektiv.

E-mailmarketing

Er du tilmeldt vores nyhedsbrev, modtager du dem hver uge med særtilbud og oplysninger, vi forsøger at gøre så interessante som muligt for dig. Disse e-mail indeholder teknologi, der gør, at vi kan se, om du åbner vores beskeder, og hvilke hyperlink i den givne e-mail, du rent faktisk klikker på. Vi analyserer oplysningerne for at afgøre, om mange mennesker læser vores e-mail.

 

Hvad er det juridiske grundlag for behandlingen af mine data?

Den vigtigste databeskyttelseslov, som gælder i hele EU, GDPR (dvs. General Data Protection Regulation), erklærer, at databehandling altid skal baseres på ét af de juridiske grundlag, der er udførligt specificeret i forordningen. Vi behandler data på følgende juridiske grundlag:

  • Samtykke.  Har du givet os informeret samtykke, må vi behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Vores brug af cookies og lignende teknikker til marketingsformål
    • Din tilmelding til vores nyhedsbrev (selv før du har bestilt noget)
  • Aftale. Hvis dine data skal behandles, så vi kan indfri eller udarbejde en kontraktaftale med dig, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for: 
    • Din adgang til siderne på vores websted
    • Vores behandling af din ordre.
  • Lovmæssig forpligtelse. Såfremt dine data skal behandles for at overholde en lovmæssig forpligtelse, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Dokumentation af handlerne med vores kunder, så vi overholder vores forpligtelser over for det hollandske told- og skattevæsen (Belastingdienst)
    • Vores indlevering af dokumentation efter anmodning fra kompetente myndigheder, såsom politiet eller et tilsynsorgan.
  • Legitime interesser. Hvis vores interesse i at behandle dine persondata eller en tredjeparts interesse prioriteres højere end din interesse i ikke at få dem behandlet, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Beskyttelse af vores websted og afværgelse af angreb, herunder DDOS-angreb
    • Vores afsendelse af e-mail om produkter, der ligner det eller dem, du allerede har købt fra os, medmindre du har fravalgt den type e-mail.

 

Hvilke parter kan modtage mine data?

For at vi kan præsentere dig for vores websted og tjenester, benytter vi os af tjenester fra forskellige andre parter. Nogle af de hyrede parter skal selv behandle dine persondata. Det gælder eksempelvis leveringstjenester som UPS, der nødvendigvis skal have din adresse for at levere din ordre.

For at vi kan levere den ønskede tjeneste, kan vi om nødvendigt give dine data til følgende kategorier af parter:

  • Leveringstjenester
  • Udbydere af betalingstjenester
  • Hvis du vælger at betale efter et køb, videregives dine ordreoplysninger til Klarna, som er en betalingstjeneste. Klarna vil som dataansvarlig behandle dine persondata i henhold til Klarnas egen fortrolighedspolitik, og de kan hyre inkassobureauer og kreditoplysningsfirmaer, så risikoen for ikke at modtage det fulde beløb for købet minimeres
  • Anmeldelsesplatforme for online butikker
  • Udbydere af webhosting
  • Udbydere af indholdsdistributionsnetværk (CDN'er, content distribution networks), som er med til at sikre, at webstedet indlæses hurtigt
  • Webstedsudviklere
  • Udbydere af platforme til kunde- og relationsstyring (CRM, dvs. customer relations management)
  • Udbydere af bestemte funktioner på vores websted, såsom chat-funktionen
  • Udbydere af cookies og lignende teknikker på vores websted, herunder cookies fra vores (eksterne) marketingspartnere, hvis du har givet samtykke til det.

Du kan være sikker på, at vi ikke sælger dine data til disse tjenesteudbydere eller til nogen anden part for den sags skyld. Vi indgår aftaler med tjenesteudbydere, såsom ovennævnte parter, hvor vi stipulerer, hvad de må og ikke må gøre med dine data.

Bortset fra det oplyser lampeoglys ikke data, du har givet til tredjeparter, hvis du ikke har givet samtykke til det, medmindre det er absolut nødvendigt, eller hvis lovgivningen forpligter os til det – f.eks. i tilfælde, hvor politiet beder om oplysninger i forbindelse med en svindelundersøgelse. I sådanne tilfælde er lampeoglys juridisk forpligtet til at give de ønskede oplysninger.

 

Hvor længe gemmes mine data?

Logfiler

Vores webservers logfiler gemmes som regel ikke mere end 3 (tre) måneder. Logfiler vedrørende (potentielle) tekniske problemer eller sikkerhedshændelser kan dog gemmes, indtil vi mener, at problemet eller hændelsen for løst.

Cookies og lignende data

Opbevaringsperioden for cookies og lignende data findes på den side, hvor du kan indstille dine præferencer for de typer cookies og databehandlinger, du ønsker at godkende.

Ordrer

Når du afgiver en ordre på vores websted, gemmer lampeoglys dine data i 5 år efter din sidst afgivne ordre, eller længere, hvis lovgivningen forpligter os til at gemme dataene længere, f.eks. data, der skal kontrolleres af det hollandske told- og skattevæsen (Belastingdienst).

Din konto

Alle oplysningerne i din konto, herunder navn, adresse, kontaktoplysninger og en komplet oversigt over alle dine ordrer, bliver fjernet 5 år efter den sidste gang, du loggede ind.

Kommunikation

Kontakter du os via en kontaktformular, e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp eller en chat-besked, gemmer lampeoglys dine data så længe, vi har brug for at læse dit spørgsmål eller anmodning. Vi sletter kommunikationen, når vi er tilstrækkelig sikre på, at anmodningen eller spørgsmålet er helt og fuldstændigt løst, eller når den anførte forældelsesfrist i eventuelle gældende kontrakter er udløbet.

Når du kommenterer et blogindlæg eller giver en anmeldelse af vores websted, så offentliggøres kommentaren, og dine data gemmes, indtil du enten sletter kommentaren eller anmeldelsen.

Foto du har delt med #jalampeoglysdk

Hvis du har givet os lov til at bruge dit foto ved at sende det til hashtagget #jalampeoglysdk, kan vi fortsat bruge det, indtil du trækker dit samtykke tilbage. Læs de relevante vilkår og betingelser her.

 

Hvor gemmes mine data?

Vi opbevarer så vidt muligt dine data inden for Den Europæiske Union (EU) eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), som består af EU's medlemsstater samt Norge, Island og Liechtenstein. De computere (servere), der sikrer, at vores hjemmeside er tilgængelig via internettet, befinder sig i EU. De virksomheder, der ejer disse servere, er også etablerede i EU. Det er muligt, at disse virksomheder er en del af en multinational gruppe af virksomheder, og at deres hovedkvarter og søsterkontorer kan være etableret uden for EØS. Den EU-filial, som vi har en aftale med, er i så fald altid forpligtet til at sikre, at dine persondata kun bliver overført til lande uden for EØS, hvis de er beskyttet der på en tilsvarende måde som inden for EØS.

Vi behandler dine kundedata, f.eks. hvad du har købt hos os og tidspunktet for købet, dit navn, din adresse og dine kontaktoplysninger, med Salesforce, som er en global leder på dette område. Indtil vi kan sikre, at Salesforce kun behandler alle kundedata i EU, er det muligt, at dine kundedata (eller en del af dine data) bliver opbevaret hos Salesforce i USA. Salesforce har certificeret sig til EU-US Data Privacy Framework (se også nedenfor), som er blevet oprettet i fællesskab af EU og USA for at beskytte persondata i tilfælde af internationale udvekslinger mellem EU og USA. Derudover har Salesforce vedtaget bindende virksomhedsregler (binding corporate rules) for at beskytte dine data inden for Salesforces globale gruppe af virksomheder. De europæiske databeskyttelsesmyndigheder har kontrolleret og godkendt disse regler. Desuden har Salesforce taget EU's standardkontraktbestemmelser (SCC'er) med i den aftale, der gælder for Salesforces tjenester, for at beskytte dine persondata.

Nogle af vores marketingpartnere er (kun) etableret i USA. Hvis du giver samtykke til brugen af marketingcookies og lignende databehandling, giver du samtidig også samtykke til overførslen af de persondata, der kræves til dette formål, til vores marketingpartnere i USA. Tænk især på data som dit cookie-ID og relaterede oplysninger om din online-søgning og klikadfærd. Nogle af de virksomheder, der hjælper os med at indsamle og analysere statistikker om brugen af vores hjemmeside, er også etableret i USA. Vi vil gerne informere dig så godt som muligt om overførslen af persondata til USA, så du frit kan træffe en informeret beslutning.

Siden juli 2023 er der en ny forordning for overførsel af persondata fra Den Europæiske Union (EU) til amerikanske virksomheder, der har fuldført en selvcertificering. Forordningen kaldes EU-US-databeskyttelsesramme (EU-US Data Privacy Framework). Kort sagt betyder selvcertificering, at virksomheder i USA erklærer, at de overholder forordningen, som indeholder forskellige forpligtelser og krav svarende til de forordninger, som virksomheder i EU er bundet af for at beskytte dine persondata. Den amerikanske Federal Trade Commission (FTC) fører tilsyn med, at amerikanske virksomheder opfylder deres løfter i denne henseende.

I de senere år er der behandlet en række retssager ved EU-Domstolen, hvor den nuværende forordning for overførsel af persondata fra EU til USA er blevet drøftet. Indtil videre har EU-Domstolen to gange fundet, at den nuværende forordning endnu ikke giver tilstrækkelig beskyttelse af persondata for mennesker i EU. Der er en mulighed for, at dette også kan være tilfældet under den forordning, der gælder på nuværende tidspunkt. I dette tilfælde vil vi stoppe overførslen af persondata eller på anden måde sikre, at dine persondata bliver tilstrækkeligt beskyttet i USA.

Forskellige foranstaltninger, som vi og vores partnere som standard træffer for at beskytte dit privatliv så godt som muligt, f.eks. maskering af (en del af) din IP-adresse, hashing og pseudonymisering, bidrager også til at reducere sandsynligheden for, at du kan opleve negative følger af internationale overførsler af dine persondata. Ved ikke at give dit samtykke til brugen af cookies og databehandling til markedsføring eller statistiske formål, forhindrer du, at dine persondata overføres til USA til dette formål.

Denne fortrolighedserklæring gælder ikke for tredjepartshjemmesider, der er forbundet med vores onlinebutik via links. Lampeoglys kan ikke garantere, at disse tredjeparter vil behandle dine persondata pålideligt og sikkert. Vi anbefaler, at du læser fortrolighedserklæringerne for disse hjemmesider, før du bruger disse hjemmesider.

 

Hvordan beskyttes mine data?

Vi træffer passende tekniske og organisatoriske forholdsregler, der skal beskytte dine data mod tab og ulovlig behandling (f.eks. inspektion af uautoriserede parter).

Lampeoglys implementerer bl.a. følgende sikkerhedsforanstaltninger:

  • Adgang til den enkeltes persondata er begrænset via brugernavn og adgangskode
  • I stedet for cifrene i din adgangskode, gemmer vi kun en blanding af bogstaver og tal (det såkaldte 'hashtag'), som er udledt fra din adgangskode via en algoritme, så andre ikke kan læse dit kodeord. På grund af denne forholdsregel kan selv vores egne medarbejdere ikke læse dine adgangskoder
  • Vi bruger sikre forbindelser (HTTPS, SSL/TLS), som beskytter alle de oplysninger, der udveksles mellem dig og vores websted, når du indtaster dine persondata
  • Vi har logfiler over alle anmodninger om at inspicere persondata.

 

Hvilke rettigheder har jeg vedrørende mine persondata?

Du har følgende rettigheder vedrørende dine persondata:

  • Du kan indsende en anmodning om at inspicere de data om dig, vi har behandlet.
  • Du kan søge om at få en oversigt, i et almindeligt brugt format, over de data om dig, som vi har behandlet.
  • Du kan indsende anmodning om at rette eller slette data, hvis de er forkerte, irrelevante eller ikke længere relevante.

Ønsker du at udøve disse rettigheder, er du velkommen til at kontakte os. Find vores kontaktoplysninger nederst på denne fortroligheds- og cookieerklæring.

Hvis du har klager over, hvordan vi håndterer dine data, er du velkommen til at kontakte os. Alternativt har du ret til at klage til den relevante tilsynsmyndighed, det hollandske datatilsyn (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Dækker denne fortroligheds- og cookieerklæring også andre websteder?

Denne fortrolighedserklæring gælder ikke for tredjepartshjemmesider, der er forbundet med vores onlinebutik via links. Lampeoglys kan ikke garantere, at disse tredjeparter vil behandle dine persondata pålideligt og sikkert. Vi anbefaler, at du læser fortrolighedserklæringerne for disse hjemmesider, før du bruger disse hjemmesider.

 

Kan denne fortroligheds- og cookieerklæring ændres?

Lampeoglys forbeholder sig ret til at ændre denne fortroligheds- og cookieerklæring, når det er nødvendigt. Vi anbefaler, at du regelmæssigt konsulterer fortrolighedserklæringen for at sikre, at du er klar over eventuelle ændringer

Denne fortroligheds- og cookieerklæring blev sidst ændret den 28. april 2022.

 

Hvem kan jeg kontakte med eventuelle spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper meget gerne.

 

Cookies