Gratis lyskilde til en værdi af 75 kr* | Yderligere information >

Fortroligheds- og cookieerklæring

Når du ser på vores hjemmeside og køber fra den, betror du os dine persondata. Vi tager derfor vores ansvar meget alvorligt og søger så vidt muligt at beskytte dine data.

I denne fortroligheds- og cookieerklæring forklarer vi så tydeligt som muligt, hvordan vi bestræber os på at beskytte dit privatliv, når dine data behandles, og om de valg du selv kan træffe på det punkt

 

Indholdsfortegnelse

Hvem har ansvaret for at behandle mine persondata?

Hvad betyder det for mig?

Hvilke valgmuligheder har jeg?

Så hvad ER persondata helt nøjagtigt?

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvordan kan mine data blive behandlet til marketingsformål?

Hvad er det juridiske grundlag for behandlingen af mine data?

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvor længe gemmes mine data?

Hvor gemmes mine data?

Hvordan beskyttes mine data?

Hvilke rettigheder har jeg vedrørende mine persondata?

Dækker denne fortroligheds- og cookieerklæring også andre websteder?

Kan denne fortroligheds- og cookieerklæring ændres?

Hvem kan jeg kontakte med eventuelle spørgsmål?

Cookies

 

Hvem har ansvaret for at behandle mine persondata?

Vi er Lamp en Licht Online B.V. (herefter kaldet ‘Lampeoglys’), med adressen: Smaragdweg 52, 5527 LB Hapert, Holland.

Det er os, der er ansvarlige for at stille webstedet lampeoglys.dk til din rådighed, og for den dertil knyttede behandling af persondata.

Hvad betyder det for mig?

Vi overholder den gældende privatlivslovgivning i al vores databehandling. Det betyder bl.a. følgende:

  • Vi forklarer tydeligt de formål, hvortil vi behandler persondata. Det gøres f.eks. via denne fortroligheds- og cookieerklæring 
  • Vi gemmer så få persondata som muligt, og vi behandler så vidt muligt kun de oplysninger, vi skal bruge for at levere den tjeneste, du ønsker at købe 
  • Vi beder udtrykkeligt om din tilladelse til at behandle dine persondata, hvis dit samtykke er påkrævet, eller hvis vi mener, det er passende – eksempelvis ved at tilbyde forskellige valgmuligheder eller indstillinger 
  • Vi træffer sikkerhedsforholdsregler, så vi kan beskytte dine persondata. De samme forpligtelser pålægges ligeledes de parter, der behandler persondata på vores vegne 
  • Vi respekterer dine rettigheder, såsom retten til dataindsigt, rettelse eller sletning efter din anmodning

 

Hvilke valgmuligheder har jeg?

For at du kan tage ansvar for dit eget privatliv, spørger vi, om du vil tillade os at behandle flere eller foretrækker færre informationer vedrørende dit samspil med vores websted. Du kan altid selv vælge den rette indstilling.

Ønsker du, at vi så vidt muligt skal tilpasse vores særtilbud, annoncer og tjenester i forhold til dine interesser, præferencer og krav, kan du give os lov til at behandle dine data til det formål. På den måde kan vi bedre hjælpe dig, på samme måde som en butiksejer, der kender dig godt som kunde, bedre kan hjælpe dig med at finde liget netop det, du har brug for. Hvis du af en eller anden grund ikke ønsker det, kan du også vælge kun at give os lov til at behandle de strengt nødvendige data.

 

Så hvad ER persondata helt nøjagtigt?

Persondata er alle data, der kan spores tilbage til dig personligt, deriblandt navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Unikke talkombinationer, der gør, at vi kan genkende dig, såsom dit kundenummer, IP-adresse eller cookie-ID, betragtes også som persondata, ligesom din ordrehistorik og adfærd i browseren, mens du er på vores websted.

 

Hvilke af mine data behandles – og hvorfor?

Hvilke af dine persondata vi behandler og til hvilke formål afgøres først og fremmest ud fra dine indstillinger, valg og handlinger på vores websted. Her følger en liste med beskrivelser af den type personaldata, vi må behandle i forhold til en given handling eller aktivitet.

Besøg vores websted

Når du besøger vores websted, må vi som absolut minimum behandle din IP-adresse. Hvis vi ikke kan behandle din IP-adresse, kan vi ikke vise dig den side på webstedet, som du gerne vil se.

Vi bruger desuden cookies og tilsvarende teknikker til at sikre, at webstedet er brugervenligt. Cookies er små filer, som din webbrowser gemmer på din enhed, og vores systemer kan læse og redigere dem (om nødvendigt). Vi bruger f.eks. en cookie, der gemmer indholdet af din indkøbsvogn, mens du færdes på webstedet. Vi bruger også en strengt nødvendig cookie (dvs. en cookie, der er nødvendig, så webstedet kan fungere) til at gemme dine indstillinger for de formål, hvortil du har givet os lov til at anvende cookies og lignende teknikker. Webstedets chat-funktion er aktiveret via en funktionscookie. Ud over cookies kan vi benytte andre teknikker, så vi kan gemme bestemte data på din enhed eller hente bestemte data fra den. Vi kan f.eks. bruge dine browserindstillinger til at genkende din enhed og derved gemme eller læse dine præferencer.

For at vi kan finde frem til og løse tekniske problemer og sikkerhedshændelser, gemmer vores webserver logfiler, der viser hver gang en side besøges på vores websted. Hvis du ikke har angivet, at du er imod, at vi indsamler statistiske data, kan vi også bruge disse logfiler til formålet.

Du kan selv aktivere eller deaktivere cookies og databehandlinger, der ikke er strengt nødvendige for webstedets funktion (f.eks. filer, der indsamler statistiske data, gemmer dine præferencer og tilpasser særtilbud og reklamer), i menuen Indstillinger.

Afgivelse af en ordre

Når du afgiver en ordre, skal vi bruge data såsom:

  • Dine betalingsoplysninger, så vi kan vide, om du har betalt for ordren
  • Dine kontaktoplysninger, så vi kan sende dig opdateringer om behandlingen af din ordre
  • Dit navn og adresse, så vi kan levere din ordre.

Når du afgiver en ordre, kan du blokere for, at vi må sende dig særtilbud eller oplysninger om tilsvarende produkter eller tjenester som dem, du har købt. Benytter du ikke muligheden til at fravælge, kan vi sende dig e-mail for at holde dig informeret om tilbud, vi mener kan interessere dig, vurderet ud fra de ting, du tidligere har købt hos os.

Oprettelse af en konto

For at gøre brugen af vores websted nemmere, tilbyder vi, at du kan oprette en konto hos os. Hvis du gør det, behøver du ikke indtaste alle dine oplysninger igen, når du næste gang bestiller noget. Hvis du vil oprette en konto, skal du ud over oplysningerne vedrørende din ordre indtaste en adgangskode, som vi gemmer på en sikker måde (læs afsnittet 'Sikkerhed' nedenfor).

Kommunikation

Du kan kommunikere med os på forskellige måder, f.eks. via chat, e-mail og telefon. Vi behandler kommunikationen, så vi bedre kan besvare spørgsmål eller anmodninger.

Tilmelding til vores nyhedsbrev

Du kan tilmelde dig vores e-mail med særtilbud, selv uden at bestille noget hos os. Giver du os din e-mailadresse, kan vi bruge den til at sende dig særtilbud. Du kan altid afmelde dig som det forklares i mailene.

Deltagelse i markedsanalyser, give tilbagemeldinger

Vi gør vores bedste, så vores tjenester bliver så brugervenlige og værdifulde for dig som muligt. Vi kan bede dig om at hjælpe os med det – f.eks. ved helt uforpligtende at deltage i markedsundersøgelser. Vi kan eksempelvis spørge dig, hvor tilfreds du er med den eller de tjenester, vi har leveret, og hvor sandsynligt det er, at du vil anbefale os til andre (NPS, dvs. net promotor score). Det er helt op til dig, om du ønsker at deltage i en sådan markedsundersøgelse eller ej. Dine meninger eller tilbagemeldinger deles ikke med andre.

Deling af foto på sociale medier via #jalampeoglysdk hashtag

Du kan dele billeder med os, der viser stemningsfuld belysning i dit hjem, ved at bruge hashtagget #jalampeoglysdk. Læs om de krav, dine billeder skal indfri her.

 

Hvordan kan mine data blive behandlet til marketingsformål?

Marketingcookies

Vælg i så fald at tillade marketingcookies og databehandlinger, så vores marketingpartnere kan behandle dit samspil med vores websted og kombinere disse data med dit samspil med andre websteder, hvor de er aktive, og hvor du har givet samtykke til databehandling. De kan bruge de opnåede oplysninger til at skønne sig frem til de ønsker og præferencer, du måtte have. Disse formodninger kan derefter bruges til at beslutte hvilke specialtilbud og annoncer, der sandsynligvis interesserer dig mest.

Alt efter den anvendte type marketingsstrategi, som kan ændres fra tid til anden, kan vi definere persongrupper som ’publikum’ eller ’segmenter’ med bestemte fælles kendetegn eller handlemåder, som vi derfor gerne vil vise vores annoncer mere eller mindre ofte. Eftersom vi kan spore, om folk afgiver en ordre efter at have set en bestemt annonce, kan vi vurdere effektiviteten af vores marketingkampagner.

Websteder og tjenester, der viser vores annoncer eller andre annoncørers annoncer (f.eks. din foretrukne nyhedsside) ved hjælp af marketingcookies eller lignende teknikker, bruger ofte automatiske systemer, så annoncører kan byde med bestemte beløb for at vise en annonce. Den annonce, du ser, er den, der fik det højeste bud på lige netop det tidspunkt, fordi det forventes, at det er det produkt eller den tjeneste, der bedst matcher dine interesser og behov. Det antages, det vil gøre det mere sandsynligt, at du køber produktet eller tjenesten. Da vi selv er annoncører, kan vi også benytte denne type tjenester, så vi kan præsentere dig for de særtilbud og reklamer, vi håber vil interessere dig mest.

Det er vigtigt, at du er klar over, der er mange faktorer, som afgør, hvilken reklame du ser – og hvor. Din adfærd på vores websted, og om du tillader os at bruge marketingcookies og behandle dine data, kan være én faktor, der afgør dette, men ofte er det ikke afgørende.

Vi kan også anvende marketingcookies til så vidt at tilpasse vores eget websteds indhold til dine præferencer.

For at beskytte dit privatliv får vores marketingpartnere ikke dit navn. Din browseradfærd er knyttet til et pseudonymt tal (cookie- eller bruger-ID), som vores marketingpartnere generelt ikke kan spore tilbage til din faktiske identitet.

E-mailmarketing

Er du tilmeldt vores nyhedsbrev, modtager du dem hver uge med særtilbud og oplysninger, vi forsøger at gøre så interessante som muligt for dig. Disse e-mail indeholder teknologi, der gør, at vi kan se, om du åbner vores beskeder, og hvilke hyperlink i den givne e-mail, du rent faktisk klikker på. Vi analyserer oplysningerne for at afgøre, om mange mennesker læser vores e-mail.

 

Hvad er det juridiske grundlag for behandlingen af mine data?

Den vigtigste databeskyttelseslov, som gælder i hele EU, GDPR (dvs. General Data Protection Regulation), erklærer, at databehandling altid skal baseres på ét af de juridiske grundlag, der er udførligt specificeret i forordningen. Vi behandler data på følgende juridiske grundlag:

  • Samtykke.  Har du givet os informeret samtykke, må vi behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Vores brug af cookies og lignende teknikker til marketingsformål
    • Din tilmelding til vores nyhedsbrev (selv før du har bestilt noget)
  • Aftale. Hvis dine data skal behandles, så vi kan indfri eller udarbejde en kontraktaftale med dig, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for: 
    • Din adgang til siderne på vores websted
    • Vores behandling af din ordre.
  • Lovmæssig forpligtelse. Såfremt dine data skal behandles for at overholde en lovmæssig forpligtelse, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Dokumentation af handlerne med vores kunder, så vi overholder vores forpligtelser over for det hollandske told- og skattevæsen (Belastingdienst)
    • Vores indlevering af dokumentation efter anmodning fra kompetente myndigheder, såsom politiet eller et tilsynsorgan.
  • Legitime interesser. Hvis vores interesse i at behandle dine persondata eller en tredjeparts interesse prioriteres højere end din interesse i ikke at få dem behandlet, har vi lov til at behandle dine data på det grundlag. Det gælder f.eks. for:
    • Beskyttelse af vores websted og afværgelse af angreb, herunder DDOS-angreb
    • Vores afsendelse af e-mail om produkter, der ligner det eller dem, du allerede har købt fra os, medmindre du har fravalgt den type e-mail.

 

Hvilke parter kan modtage mine data?

For at vi kan præsentere dig for vores websted og tjenester, benytter vi os af tjenester fra forskellige andre parter. Nogle af de hyrede parter skal selv behandle dine persondata. Det gælder eksempelvis leveringstjenester som UPS, der nødvendigvis skal have din adresse for at levere din ordre.

For at vi kan levere den ønskede tjeneste, kan vi om nødvendigt give dine data til følgende kategorier af parter:

  • Leveringstjenester
  • Udbydere af betalingstjenester
  • Hvis du vælger at betale efter et køb, videregives dine ordreoplysninger til Klarna, som er en betalingstjeneste. Klarna vil som dataansvarlig behandle dine persondata i henhold til Klarnas egen fortrolighedspolitik, og de kan hyre inkassobureauer og kreditoplysningsfirmaer, så risikoen for ikke at modtage det fulde beløb for købet minimeres
  • Anmeldelsesplatforme for online butikker
  • Udbydere af webhosting
  • Udbydere af indholdsdistributionsnetværk (CDN'er, content distribution networks), som er med til at sikre, at webstedet indlæses hurtigt
  • Webstedsudviklere
  • Udbydere af platforme til kunde- og relationsstyring (CRM, dvs. customer relations management)
  • Udbydere af bestemte funktioner på vores websted, såsom chat-funktionen
  • Udbydere af cookies og lignende teknikker på vores websted, herunder cookies fra vores (eksterne) marketingspartnere, hvis du har givet samtykke til det.

Du kan være sikker på, at vi ikke sælger dine data til disse tjenesteudbydere eller til nogen anden part for den sags skyld. Vi indgår aftaler med tjenesteudbydere, såsom ovennævnte parter, hvor vi stipulerer, hvad de må og ikke må gøre med dine data.

Bortset fra det oplyser lampeoglys ikke data, du har givet til tredjeparter, hvis du ikke har givet samtykke til det, medmindre det er absolut nødvendigt, eller hvis lovgivningen forpligter os til det – f.eks. i tilfælde, hvor politiet beder om oplysninger i forbindelse med en svindelundersøgelse. I sådanne tilfælde er lampeoglys juridisk forpligtet til at give de ønskede oplysninger.

 

Hvor længe gemmes mine data?

Logfiler

Vores webservers logfiler gemmes som regel ikke mere end 3 (tre) måneder. Logfiler vedrørende (potentielle) tekniske problemer eller sikkerhedshændelser kan dog gemmes, indtil vi mener, at problemet eller hændelsen for løst.

Cookies og lignende data

Opbevaringsperioden for cookies og lignende data findes på den side, hvor du kan indstille dine præferencer for de typer cookies og databehandlinger, du ønsker at godkende.

Ordrer

Når du afgiver en ordre på vores websted, gemmer lampeoglys dine data i 5 år efter din sidst afgivne ordre, eller længere, hvis lovgivningen forpligter os til at gemme dataene længere, f.eks. data, der skal kontrolleres af det hollandske told- og skattevæsen (Belastingdienst).

Din konto

Alle oplysningerne i din konto, herunder navn, adresse, kontaktoplysninger og en komplet oversigt over alle dine ordrer, bliver fjernet 5 år efter den sidste gang, du loggede ind.

Kommunikation

Kontakter du os via en kontaktformular, e-mail, Facebook, Twitter, WhatsApp eller en chat-besked, gemmer lampeoglys dine data så længe, vi har brug for at læse dit spørgsmål eller anmodning. Vi sletter kommunikationen, når vi er tilstrækkelig sikre på, at anmodningen eller spørgsmålet er helt og fuldstændigt løst, eller når den anførte forældelsesfrist i eventuelle gældende kontrakter er udløbet.

Når du kommenterer et blogindlæg eller giver en anmeldelse af vores websted, så offentliggøres kommentaren, og dine data gemmes, indtil du enten sletter kommentaren eller anmeldelsen.

Foto du har delt med #jalampeoglysdk

Hvis du har givet os lov til at bruge dit foto ved at sende det til hashtagget #jalampeoglysdk, kan vi fortsat bruge det, indtil du trækker dit samtykke tilbage. Læs de relevante vilkår og betingelser her.

 

Hvor gemmes mine data?

Vi gemmer så vidt muligt dine data inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). I bestemte situationer kan dine data blive overført til et land uden for EØS – eksempelvis hvis en ekstern tjenesteudbyder ligger der. Hvis dine data skal overføres på denne måde, sikrer vi, at det gøres både lovligt og sikkert. Vi kan f.eks. anmode om din egen tilladelse til overførslen. Vi beder dig f.eks. om lov til at overføre data til vores marketingpartnere i USA, når vi beder om samtykke til placering af marketingcookies og databehandling. Vi kan også implementere egentlige forholdsregler til at beskytte dine data – bl.a. ved at indarbejde standardbestemmelser, som Europa-Kommissionen har udarbejdet til det formål, i kontrakter, der indgås med modtageren.

 

Hvordan beskyttes mine data?

Vi træffer passende tekniske og organisatoriske forholdsregler, der skal beskytte dine data mod tab og ulovlig behandling (f.eks. inspektion af uautoriserede parter).

Lampeoglys implementerer bl.a. følgende sikkerhedsforanstaltninger:

  • Adgang til den enkeltes persondata er begrænset via brugernavn og adgangskode
  • I stedet for cifrene i din adgangskode, gemmer vi kun en blanding af bogstaver og tal (det såkaldte 'hashtag'), som er udledt fra din adgangskode via en algoritme, så andre ikke kan læse dit kodeord. På grund af denne forholdsregel kan selv vores egne medarbejdere ikke læse dine adgangskoder
  • Vi bruger sikre forbindelser (HTTPS, SSL/TLS), som beskytter alle de oplysninger, der udveksles mellem dig og vores websted, når du indtaster dine persondata
  • Vi har logfiler over alle anmodninger om at inspicere persondata.

 

Hvilke rettigheder har jeg vedrørende mine persondata?

Du har følgende rettigheder vedrørende dine persondata:

  • Du kan indsende en anmodning om at inspicere de data om dig, vi har behandlet.
  • Du kan søge om at få en oversigt, i et almindeligt brugt format, over de data om dig, som vi har behandlet.
  • Du kan indsende anmodning om at rette eller slette data, hvis de er forkerte, irrelevante eller ikke længere relevante.

Ønsker du at udøve disse rettigheder, er du velkommen til at kontakte os. Find vores kontaktoplysninger nederst på denne fortroligheds- og cookieerklæring.

Hvis du har klager over, hvordan vi håndterer dine data, er du velkommen til at kontakte os. Alternativt har du ret til at klage til den relevante tilsynsmyndighed, det hollandske datatilsyn (Autoriteit Persoonsgegevens).

 

Dækker denne fortroligheds- og cookieerklæring også andre websteder?

Denne fortroligheds- og cookieerklæring gælder ikke for tredjeparteres websteder, som via link er forbundet med vores online butik. Lampeoglys kan ikke garantere, at disse tredjeparter håndterer dine persondata på en pålidelig og sikker måde. Vi anbefaler derfor, at du læser disse websteders fortrolighedserklæringer før brug.

 

Kan denne fortroligheds- og cookieerklæring ændres?

Lampeoglys forbeholder sig ret til at ændre denne fortroligheds- og cookieerklæring, når det er nødvendigt. Vi anbefaler, at du regelmæssigt konsulterer fortrolighedserklæringen for at sikre, at du er klar over eventuelle ændringer

Denne fortroligheds- og cookieerklæring blev sidst ændret den 28. april 2022.

 

Hvem kan jeg kontakte med eventuelle spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, så tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper meget gerne.

 

Cookies