Forbindelseskabel 80-120 cm med afbryder og stik transparent
Tilbudspris 119,00 kr. Vejl. pris: 195,00 kr.
Startsæt med skruetrækker inkl. bits og afisoleringstang
Tilbudspris 89,25 kr. Vejl. pris: 119,00 kr.
Logind og bestil
Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Google Privacy Policy og Terms of Service gør sig gældende.
Bestil som ny kunde
Det giver mange fordele at oprette en konto:
Gratis levering fra 800 kr
Med en ordre til en værdi på mindst 800 kr eller mere, leverer vi dine lamper gratis! Ordrer som bestilles før kl. 20:00 bliver sendt samme dag.
Det kan ske, at et produkt ikke lever fuldstændigt op til dine forventninger. Så kan du naturligvis returnere det. Det tager vi os gerne af. Du har 30 dage til at returnere en vare fra modtagelsesdatoen.
Væglampe stål med sort skærm og læsearm inkl. LED - Bergamo
Besvaret af :
En lampefatning kaldes også en lampeholder. Det er forbindelsen mellem lampen (armaturet) og lyskilden, altså den del, som forvandler lyskilden til en lampe. Vi har lavet en liste med de 8 mest almindelige lampefatninger. De typer, der begynder med bogstavet E, er fatninger med gevind, mens de typer, der begynder med GU, skubbes i.
E27
Den store, mest almindelige fatning med gevind. Gevindet/diameteren er 27 mm og velegnet til 230V, altså de fleste LED-pærer.
E14
Den lille fatning med gevind. Gevindet/diameteren er 14 mm, og velegnet til de mindre LED-pærer. Ligesom med E27, er fatningen velegnet til 230V. Fatningen bruges ofte til stemningsbelysning, som fx bordlamper.
G9
G9 fatningen bruger to løkker, med 9 mm mellem, der skubbes i. Denne fatning bruges ofte i mindre væg- eller loftlamper.
GU10
Denne bajonetfatning bruger to stifter, med 10 mm mellem dem. De lyskilder, som bruges med denne fatning, anvendes primært til spots og er velegnet til 230V. Stifterne sættes i hullerne, i bunden af i spotten, hvor lyskilden fikseres med et drej på en kvart omgang.
GU5.3
Den fatning bruger to små metalstifter, med 5,3 mm mellem, der leder strømmen. De kaldes også bipin-foot eller plug-in-foot fatninger. Lyskilderne, med denne fatning, bruges primært i bad, køkken eller udendørs, fordi de er velegnede til 12V, som er en sikker spænding til våde områder. Bemærk venligst, at der altid skal bruges en transformer til en 12 volts lyskilde.
GX53
Det er en bajonetfatning med stifter, med 53 mm mellem. Pæren gøres fast ved at trykke den ind i armaturet og dreje den en kvart omgang. GX53 fatningen bruges hovedsageligt til loftslamper.
G53
Mange halogenspots bruger en G53 fatning. I dag, fås der også G53 LED-spots. Det er en rund lampefatning med stifter i bunden. Det er kun AR111-lyskilden, der bruger en G53 fatning. AR111 har en diameter på 111 mm og bruges mest i store, overflademonterede og/eller indbyggede spots med 12V. Bemærk venligst, at der altid skal bruges en transformer til en 12 volts lyskilde. Lyskilden fæstnes med skruer eller klemmer.
Om en armatur leveres med en lyskilde, er det altid angivet i specifikationerne. Når lampen leveres uden en lyskilde, er det klogt at bestille det rette antal lyskilder med det samme. I specifikationerne finder du, hvilken lyskilde(r) du har brug for. Sørg for, at wattstyrken på armaturet passer til lyskilden.
For at fuldende din belysning skal du ofte selv vælge den ideelle lyspære. Det er vigtigt at være opmærksom på følgende elementer, når du bestiller din passende lyskilde:
En lampe kan bruges til forskellige lejligheder. Hos lampeoglys skelner vi mellem forskellige typer af lys.
Funktionel
Med funktionelt lys har du altid tilstrækkeligt lys. Funktionelt lys er nyttigt i rum, hvor du gerne vil kunne se godt. Tænk på køkkenet eller badeværelset, men også på et hjemmekontor, hvor du ikke ønsker at sidde i mørke.
Læsning
Man læser ikke i mørke. Ved at vælge denne type lys er du sikker på, at du ikke behøver at lægge din bog væk. Så vælg en af disse lamper, når det er formålet med din belysning.
Stemning
Stemmelys skaber hygge i dit interiør. Denne type belysning giver en varm følelse i huset. Ideelt til f.eks. soveværelset. Skab den rette stemning med denne type lamper.
Direkte lys
Direkte lys kommer direkte fra lyskilden og kan derfor belyse hele overfladen. Direkte lys rettes primært nedad og lyser direkte ind i rummet. Direkte lys er praktisk, når du vil udføre en opgave.
Indirekte lys
Lampeskærmen kan give indirekte lys. Her reflekteres lyset af armaturet eller lampeskærmen skaber en legende effekt på en anden måde. Indirekte lys er en atmosfærisk måde at belyse din plads på.
Orientering
Orienteringsbelysning hjælper dig med at finde vej i mørket. På denne måde snubler du ikke, når du leder efter trapperne, eller når du kommer hjem i mørket om aftenen.
Sjovt
Belysning kan bestemt også være sjovt at se på. Den legende effekt af disse lamper tilføjer en munter touch til dit interiør. Hvis du har brug for en blikfanger, så er denne type lys det rette valg.
En dæmpbar lampe har en indbygget transformer i lampen. Denne elektronik sikrer, at belysningen kan dæmpes og strømmen omformes. Når det er angivet, at en lampe er dæmpbar, kan du gå ud fra, at den har en indbygget transformer.
Belysning kan ofte dæmpes i lumen (lysintensitet) og/eller i Kelvin (farvetemperatur). Du bestemmer, hvor skarp belysningen skal være, eller hvor varm hvid/kold hvid den skal være.
Lysdæmpere, der fungerer med faseafskæring, er ofte de bedste lysdæmpere til LED-belysning, og de er også energieffektive. Brugen af en standard lysdæmper giver problemer med LED-lamper, fordi de så vil blinke, summe eller vibrere. Dette skader lampen. Faseafskæringen betyder, at lampen har et dæmpningsområde på 100 %, så du kan dæmpe lampen, indtil den er helt slukket.
Ikonernes betydning
Dæmpbar i lysintensitet (lumen).
3-trins dæmpbar. Lysintensiteten går fra 100 % (fuldt lys), til 60 % og derefter til 30 % (stemnings) lys.
Lampen har berøringsdæmper.
De lamp beschikt over een touch dimmer.
EAN står for "European Article Number". Det er et unikt identifikationsnummer, der bruges til at mærke produkter i detailhandlen. Dette nummer hjælper med effektiv håndtering af lager, salg og logistik. Hvert EAN-nummer indeholder oplysninger som oprindelsesland, producent og en unik produktnummer, hvilket gør det nemt at scanne og spore produkter.
Hos lampeoglys fordeler vi vores lamper i flere boligstile, så din nye lampe matcher din indretning.
Design
Denne boligstil genkendes på dens raffinerede og gennemtænkte design. Der er stor fokus på finish og luksus, med øje for detaljen. Man ser ofte elementer, som smørblødt læder, kraftige, lækre stoffer og utroligt smukt træ i denne boligstil. Ofte bruges der lysere nuancer og accentfarver som modvægt, som gør interiøret mere personligt.
Art Deco
Art Deco er typisk mere sprudlende og minder en om 1920'erne. Det kan fx være med markante farver, som mørkelilla, påfugleblå, okkergul og mørkegrøn. Ofte med gyldne detaljer, som prikken over i'et. Dertil ser man også materialer, som fløjl, satin, marmor, lakeret træ og krystalglas i art deco. Sammen med geometriske former, frodige print og spejlende overflader. Kort sagt, en virkelig luksuriøs boligstil!
Retro
Som navnet antyder, minder retrostilen om gode gamle dage, efter 1980. Den bruges især varme farver, som okkergul, smaragdgrøn, mørkeblå og cognac. Man ser ofte 70'er-print med cirkler og zigzag-striber etc. Dertil kommer tidløse materialer, som marmor, varm valnød og flere forskellige metaller.
Country
Den landlige boligstil bruger naturlige materialer, som ubehandlet træ, siv, rattan, uld, bomuld, hør og beton. Det sender en masse varme og lys ind i hjemmet. Indretningens stil er ret simpel, uden store armbevægelser. Det giver en følelse af "ren natur".
Industrial
Det er en ærlig indretning, med rene, rå materialer - uden nogen dikkedarer. Den bruger fx beton, rustfrit stål, træ og stål. "Industrial" virker ofte mere beboet, hvilket afspejler sig i dens møbler og materialer. Du skaber en 'gammel sjæl' i indretningen.
Country/Rural
Denne indretning understreger den naturlige skønhed i materialer, som fx forvitret, råt træ, uld og hør. Dens typiske farver er jord- og sandfarver, som hvid, beige, taupe og varm grå, ofte med en mat finish. Formerne er ofte stramme og matcher materialerne. En meget varm og ren indretning!
Klassisk/Antik
Den klassiske/antikke indretning er utroligt tidløs og bliver aldrig kedelig. Den emmer ofte af luksus og er rigtigt elegant. Den er meget symmetrisk, og kræver ofte et antikt møbel eller en ældre lampe. Du ser mange yndefulde buer og robuste former, med materialer som glas, fløjl, silke, marmor og træ. Indretningsstilen bruger også intense farver, som bordeaux og mørkelilla, der er karakteristiske her, med detaljer i guld, sølv eller krystal.
Moderne
Det er et minimalistisk og ret basal indretning, uden alt for meget nips og tilbehør. Du finder masser af rene linjer og vinkler, i den åbne indretnings møblement. Den er typisk præget af grå, beige, sort og hvid. Kvalitet frem for kvantitet! Derfor ser man ofte flotte designermøbler i denne boligstil.
Orientalsk
Den orientalske boligstil virker meget atmosfærisk, med varme farver som terracotta, petrol, beige, hvid, gul, guld, brun og sort. Der er masser af flotte mønstre i hele interiøret, både på tæpper og lamper. Råt træ, stof, mosaik og spejle udgør altid en vigtig del af denne boligstil.
Du monterer monteringspladen i loftet eller på væggen og bruger den til at fastgøre lampen. Baseret på dimensionerne kan du se, hvor meget plads du har brug for at installere dit lys. Sørg også for at kontrollere, hvor din elektriske tilslutningspunkt er, og om monteringspladen helt dækker tilslutningspunktet.
Antallet af lyspunkter på en lampe angiver, hvor mange separate lyskilder lampen indeholder. Dette påvirker direkte mængden af lys og lysfordelingen i et rum.
Anvendelse og fordele:
Når du vælger en lampe, er det vigtigt at overveje antallet af lyspunkter for at sikre tilstrækkelig lys til rummet og anvendelsen.
Lyskildens antal volt angiver den nødvendige forsyningsspænding. Standardstrømforsyningen til hjemmet er 220/230 volt. Næsten alle vores lyskilder og lamper kan tilsluttes strømmen i hjemmet. Der er dog nogle få undtagelser (12 volt). På hvert enkelt produkt, er spændingen angivet i specifikationerne, under "lyskilde". Lyskilderne/lamperne kræver en transformer, der konverterer strømmen fra 220/230 volt til 12 volt. Man kan ikke bare sætte strøm til dem, uden en transformer!: Det vil ødelægge lyskilden eller lampen.
Lyskildens antal volt angiver den nødvendige forsyningsspænding. Standardstrømforsyningen til hjemmet er 220/230 volt. Næsten alle vores lyskilder og lamper kan tilsluttes strømmen i hjemmet. Der er dog nogle få undtagelser (12 volt). På hvert enkelt produkt, er spændingen angivet i specifikationerne, under "lyskilde". Lyskilderne/lamperne kræver en transformer, der konverterer strømmen fra 220/230 volt til 12 volt. Man kan ikke bare sætte strøm til dem, uden en transformer!: Det vil ødelægge lyskilden eller lampen.
Produktets energimærke angiver, hvor energieffektivt det er, når det gælder strøm. Energimærkerne går fra A (mørkegrøn) til G (mørkerød). Dem, der har energimærke A, er de mest effektive og dem, med mærket G, er de mindst effektive.
Du finder energimærket under specifikationer - lyskilde.
Siden implementeringen af de nye, skrappere krav til energimærker, fra september 2021, har lyskilderne fået en relativt lav energimærkning. Lyskilderne får typisk mærkerne E, F og G - de er bare lige så økonomiske, som A, A+ eller A++ plejede at være.
Energiforbruget står nederst i energimærket, på emballagen. Det angives i kWh pr. 1000 timer. LED-pærer eller lyskilder er ofte de mest energieffektive pærer, der findes.
Wattallet på en lampe angiver generelt den effekt, der kræves for at få LED-belysning til at fungere. Det har ikke noget at gøre med lysstyrken, der måles i lumen. Et lavere watt-tal betyder en mere energieffektiv lampe. Vil du være sikker på, at din lampe er energieffektiv? Tjek også energimærkningen.
Den nøjagtige betydning af wattallet varierer lidt afhængigt af lampetypen:
Det totale antal lumen indikerer lysstyrken på en lampe. Du justerer antallet af lumen baseret på rummets størrelse og funktion. For at hjælpe dig her er et skøn over lumen pr. kvadratmeter for forskellige rum i dit hus.
Værelse | Lumen pr. m2 |
Stue | 400-500 lumen pr. m2 |
Køkken | 700-800 lumen pr. m2 |
Soveværelse | 300-400 lumen pr. m2 |
Badeværelse | 700-800 lumen pr. m2 |
Entré | 300 lumen pr. m2 |
Antallet af lumen for en lampe findes i produktbeskrivelsen og specifikationerne. Dette spænder fra 55 lumen til 3300 lumen.
Antallet af driftstimer angiver, hvor længe belysningen vil vare, inden du skal udskifte den. LED-pærer holder normalt længst: mellem 20.000 og 50.000 driftstimer. Husk, at levetiden afhænger af brug og miljø.
Begrebet Kelvin (K) henviser til farvetemperaturen på det lys, som lampen udsender, og nogle gange også til lysets farveegenskaber. Dette påvirker stemningen og funktionaliteten i det oplyste rum. Kelvin bestemmer, om lyset er varmt, neutralt eller koldt.
Op til 2700K: Ekstra varmt hvidt lys
2700K - 3000K: Varm hvid
3001K - 4000K: Neutral hvid
mere end 4000K: Koldt hvidt lys
Dim to Warm: justerbar i Kelvin
IP står for International Protection-klassificering. Værdien angiver pærens modstandsdygtighed over for vand og støv. Det første tal angiver graden af beskyttelse mod faste stoffer og det andet tal beskyttelsen mod fugt og støv.
Når det gælder belysning, er følgende IP-værdier mest almindelige:
IP20 - Beskyttet mod støv
IP21 - Beskyttet mod dryp
IP23 - Beskyttet mod regnvand
IP44 - Beskyttet mod stænk (velegnet omkring badet og på beskyttede steder)
IP54 - Stænk- og støvtæt
IP65 - Beskyttet mod vandstråler
IP67 - Støvtæt og beskyttet mod nedsænkning i op til 30 minutter.
IP68 - Støvtæt og beskyttet mod nedsænkning i vand)
IP-værdi til stue, spisestue, køkken og sovevære
Bad
Placering | IP-minimumsværdi |
Badekar eller bruser; 225 cm over bunden af badekarret eller bruseren | IP65 |
Over brusekabinen, omkrng håndvasken eller omkring badekarret | IP44 |
Andre dele, hvor der ikke er så meget fugt | IP21 |
Have
Placering | IP-minimumsværdi |
Direkte påvirket af alle vejrforhold | IP65 |
Beskyttet, f.eks. af huset eller hegnet | IP44 |
Overdækket, såsom baldakin, vindskede eller overdækket altan | IP23 |
Enheder med touch-funktion kan styres med et tryk på lampen. Dette kan betyde blot at tænde og slukke lyset, men også dæmpe en lampe i lysintensitet (lumen) eller lysfarve (Kelvin). Dette afhænger af enheden og beskrives i produktbeskrivelsen.
-
LukketVil du gerne vide mere?
Læs mere om udvidet garanti
Hver uge, kan vores priser ændre sig. Det sker ud fra lagerstatus og den foregående uges salg. Derfor kan priserne stige eller falde, men de kan også forblive som hidtil. Dagen, hvor prisen fastsættes igen, vises med det antal dage, der er angivet ifm. pr
Den viste besparelse er altid baseret på vejledende pris. Denne vejledende pris (MSRP) er producentens anbefalede detailpris på produktet. Lampeoglys angiver den vejledende pris som referencepris.